Διακεκριμένοι επαγγελματίες συμμετέχουν σ’ ένα ιδιαίτερο project της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) σκοπός του οποίου είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η αποκατάσταση των ρευματοπαθών.                                                                                                                                                                             

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ), LUPUS GR είναι η εξέλιξη της καμπάνιας LUPUS GR 2020. Η εν λόγω καμπάνια συμμετείχε στο EULAR CONGRESS 2020 με e-poster το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα από εκατοντάδες χιλιάδες παγκοσμίως.                                                                                              

Με τη δημιουργία ενός νέου concept που αποτελείται από Covers & Spot, δίνεται η δυνατότητα σε όσους σχετίζονται με τον ΣΕΛ να συμβάλουν εκ νέου στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, βοηθώντας έτσι στη διαδικασία αποστιγματισμού της νόσου, καθώς το άκαμπτο πρόβλημα της προκατάληψης και του στίγματος απέναντι στην ψυχική και σωματική ασθένεια παραμένει αναλλοίωτο.                                                                                                                    

«Στο αρχικό project - LUPUS GR 2020 - ο ΣΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία του στον άνθρωπο. Τον πλησίαζε με σκοπό την εξοικείωση του με τον φόβο και ως εκ τούτου την εξομάλυνση.

Στο νέο concept - LUPUS GR - δημιουργήθηκε ένα σύμπαν με υλικά που αναμειγνύονται. Έτσι, το μέταλλο αντιπροσωπεύει το βάρος της νόσου, και το χαρτί, ως εύθραυστο υλικό την ίδια τη νόσο απ’ την οποία μπορεί να ξεφύγει ο άνθρωπος για να επιβιώσει», σημειώνει ο project leader της καμπάνιας κος Μιχάλης Κωνσταντινίδης. 

Όλοι οι επαγγελματίες και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν στην παραγωγή εθελοντικά.

«Η παγκόσμια έρευνα και οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του World Lupus Federation, του Lupus Europe αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ζωτικής σημασίας αφενός μεν για να διασφαλιστεί ότι όλοι κατανοούν τον ΣΕΛ και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει ασθενείς, ιατρική κοινότητα, αρχές και ευρύ κοινό σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας», δηλώνει η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. κα Αθανασία Παππά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλγόριθμος εκτίμησης κινδύνου μειώνει τις μη αναγκαίες ωοθηκεκτομές σε κορίτσια [μελέτη]
Novartis: Πουλά μερίδιο σε εταιρεία ραδιοφαρμάκων
Βάρος στη μέση ηλικία: Υδατάνθρακες που πρέπει και δεν πρέπει να προτιμάτε [μελέτη]