Ακολουθώντας τα μηνύματα της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης που έχει ξεκινήσει η πολυεθνική, η ελληνική θυγατρική έχει ενημερώσει διψήφιο αριθμό εργαζομένων της -ακούγονται από 25 έως 50 άτομα, ενώ κάποιοι μιλούν και για 60- ότι θα αποχωρήσουν από την εταιρεία, καθώς θα εστιάσει σε 5 θεραπευτικές κατηγορίες και συγκεκριμένα ανοσολογία, καρδιαγγειακά, αιματολογία, καρκίνο, νευρολογία, ενώ περιορίζει τη δράση της σε οφθαλμολογικά και αναπνευστικά.

Την ίδια στιγμή, η πολευθνική ετοιμάζεται ακόμη και να πουλήσει θυγατρική της που ηγείται στα γενόσημα. Γεγονός για το οποίο έχουν ήδη ενημερωθεί και οι ιατρικές επισκέπτες, καθώς υπήρξε πρόσφατα συνάντηση μεταξύ του θεμικού οργάνου των εργαζομένων στο φάρμακο με τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής, με θέμα τις απομακρύνσεις -και πάλι διψήφιο νούμερο- που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ενημερώθησαν ότι η θυγατρική (πολυεθνική) θα γίνει spinoff εταιρεία. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάποιοι απολυμένοι θα φύγουν άμεσα, ενώ άλλοι σε βάθος τριμήνου, οι οποίοι όμως πήραν ήδη άδεια μετά αποδοχών (για το τρίμηνο).

Η νέα δομή όπως απαιτεί η πολυεθνική και θα αφομοιωθεί από όλες τις θυγατρικές της ανά τον κόσμο θα είναι "σφιχτή" από πλευράς αριθμού εργαζομένων και τα τμήματα πιο ευέλικτα και περισσότερο αποδοτικά. Επίσης προτεραιότητα, όπως φαίνεται για την πολυεθνική θα είναι η αγορά της Αμερικής. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
FAMAR: Νέες Επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Τι παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους
Nέος Κώδικας Φαρμακευτικής Δεοντολογίας