Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.) συναντήθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου γιόρτασαν τις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς και ενημερώθηκαν για τις επόμενες δράσεις της Εταιρείας. Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους εκλεκτοί συνάδελφοι από την επιστημονική βιοιατρική κοινότητα και τους θεσμικούς Φορείς.

Προχωρώντας σε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου, σημείωσε πως το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Εταιρεία, υπογραμμίζοντας την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Φαρμακευτικής Ιατρικής σε συνεργασία με την IFAPP, παράλληλα με την υλοποίηση των καθιερωμένων επιστημονικών δράσεων και μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων στον τομέα εξειδίκευσης των μελών της.

Κατά τον απολογισμό του έργου της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., η κα Μπαρούτσου στάθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση στα στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη απήχηση των επιστημονικών δρώμενων της Εταιρείας μεταξύ των μελών και εταίρων της, ενώ σημείωσε πως εντός του 2022 εντάχθηκαν στην ΕΛ.Ε.Φ.Ι. σημαντικά νέα μέλη από την επιστημονική κοινότητα ερευνητών και ακαδημαϊκών της διασποράς.

  • Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για τους επόμενους στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου και τις επιστημονικές δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι κάτωθι διοργανώσεις: Ημερίδα «Regulatory Science - προσεγγίζοντας το Μέλλον του Φαρμάκου»
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  αναφορικά με τον νέο Κανονισμό για τις Κλινικές Μελέτες - EUCTR
  • Ημέρα Καριέρας ‘Career Day’ με σκοπό την προαγωγή της επαγγελματικής  εξέλιξης των μελών της Εταιρείας 
  • Σεμινάρια μεταπτυχιακής εκπαίδευσης σχετικά με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό και Μεθοδολογίας για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας για την πρόσβαση των ασθενών σε νέες σημαντικές θεραπείες
  • Ημερίδα «Φαρμακοεπαγρύπνηση & Safety Risk Communication WorkShop»
  • Ημερίδα «Medical Affairs  Partner - Influencer»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Μπαρούτσου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το 2023 ξεκίνησε με προοπτικές και διλήμματα. Μια εντυπωσιακή μετεξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως του ChatGPT, που υπερβαίνει τα εσκαμμένα,  επαναπροσδιορίζει την παραγωγικότητα στην Έρευνα & Ανάπτυξη και σηματοδοτεί ένα νέο επαγγελματικό περιβάλλον στο πεδίο των Medical Affairs».

Ακολούθησε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, η «κοπή της πίτας» και η ανάδειξη των δύο «τυχερών του 2023».

Η ΕΛ.Ε.ΦΙ. εστιάζει στο μέλλον του Φαρμάκου και των προηγμένων θεραπειών, καθώς και στην ανάπτυξη της κλινικής έρευνας, μεθοδολογίας και κλινικών δοκιμών. Αξιοποιεί τη γνώση που βασίζεται στην τεχνολογία και τα δεδομένα και υιοθετεί μια κουλτούρα υγιούς, βιώσιμης έρευνας, που στηρίζεται σε ηθικά θεμέλια για την υγεία και την πρόσβαση του πληθυσμού στις ενδεδειγμένες θεραπείες. Ταυτόχρονα, επαγρυπνά γύρω από τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης, τους κινδύνους λήψης αποφάσεων χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη, τα ηθικά ζητήματα από τη χρήση αλγόριθμων και τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης όλων των εν ενεργεία γενεών στη Φαρμακευτική Ιατρική.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. ευχαριστεί τις εταιρείες/οργανισμούς που υποστήριξαν ως Αρωγοί, Υποστηρικτές και Χορηγοί το έργο της κατά τη διάρκεια του 2022: Bioaxis, Coronis, Forhealth, Novo Nordisk, Sanofi καθώς και τoν Δωρητή Οργανισμό HACRO.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΛ.Ε.Φ.Ι. και τις δράσεις της, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα