Η ΕΠΙΟΝΗ στις 16 Ιουνίου 2023, (14:00-17:00) διοργανώνει την 7η ημερίδα με επίκεντρο τους οικογενειακούς φροντιστές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του Ελληνικού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο και έχει την στήριξη της Eurocarers και της EUFAMI. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ και το Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι εισηγητές. Ειδικότερα, ο κ Stecy Yghemonos, γενικός διευθυντής των Eurocarers, θα αναφερθεί στην Ευρωπαϊκή στρατηγική για την φροντίδα. Η ψυχίατρος κα Στέλλα Σταθουλοπούλου θα μιλήσει για την ενδυνάμωση των φροντιστών. Η Δρ. Κέλλυ Παναγιωτοπούλου, γιατρός και ψυχίατρος θα αναφερθεί στη θεραπευτική συνεισφορά της οικογένειας των πασχόντων και ο κ Θεοδωρουλάκης, πρόεδρος της ΠΕΨΑΕΕ, θα μιλήσει για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η κα Liuska Sanna,  διευθύντρια του Mental Health Europe, θα μιλήσει για την πρωτοβουλία της ΕΕ για την ψυχική υγεία. Ο ψυχίατρος κ Δημήτρης Κόντης θα κάνει εισήγηση για τον ρόλο των ψυχιατρικών υπηρεσιών στην ελληνική ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Ο καθηγητής κ Δρόσος θα αναφερθεί στο πρόγραμμα Prospect και η φωτορεπόρτερ κα Κουρή θα μιλήσει για τη φωτογραφική θεραπεία.  Τέλος θα γίνουν ομιλίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ψυχιατρική και την αντιμετώπιση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας απο τον ψυχίατρο κ Τζεφεράκο  και την καθηγήτρια κα Ivezic αντίστοιχα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ακόλουθους φορείς: Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΡΓΩ, ΠΕΨΑΕΕ, Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Εθνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Εδρα, Εργαστήρι, Καρδιά του Παιδιού, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ENALMH και Πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Την ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε δια ζώσης ή διαδικτυακά:

https://us02web.zoom.us/j/88078535556?pwd=ZkFmVWM1WEtjZGdUckRrazc2Z1FmUT09

Δηλώσεις Συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctiAOGVvh36QgLlKiLBiQZ9jUs3-GRDpyKJ2jEaCK2xdHOgA/viewform?usp=sf_link

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας