Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία επιλογής από το ΑΣΕΠ και στη συνέχεια από τον υπουργό Υγείας διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία της χώρας.

Έναν χρόνο και πλέον μετά την προκήρυξη των θέσεων, είναι θέμα λίγων ημερών η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υποψηφίων για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της 1ης ΥΠΕ.

Από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, αλλά υπάρχουν υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη κληθεί από το ΑΣΕΠ για συνέντευξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, η επιλογή από το ΑΣΕΠ θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο και θα ακολουθήσει η επιλογή και ανακοίνωση των προσώπων από τον υπουργό Υγείας.

Η αξιολόγηση θεωρείται χρονοβόρα, καθώς ακολουθεί την επιλογή διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), οι οποίοι συμμετέχουν στις κρίσεις.

Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι διοικητές θα πρέπει να υποβάλουν στον υπουργό Υγείας ετήσια σχέδια δράσης.

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, σε μηνιαία βάση πρέπει να εκπονούν και να ενημερώνουν τον Χάρτη Υγείας του νοσοκομείου τους, τον οποίο θα υποβάλλουν στον διοικητή της αρμόδιας ΥΠΕ.

Η επιλογή των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, γίνεται από τριμελείς Επιτροπές Επιλογής Στελεχών του Δημοσίου, τα μέλη της οποίας ορίζονται  με απόφαση του προέδρου του ΑΣΕΠ.

Η θητεία των διοικήσεων είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη τετραετία με απόφαση του υπουργού Υγείας, χωρίς να απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας που ακολουθείται στην παρούσα φάση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΕΕΣ βραβεύτηκε από το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας»
Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη συνδέονται με καρδιαγγειακές νόσους στην οικογένεια [μελέτη]
Μηνιγγίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε