Εκδόθηκε σήμερα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων.

Στην προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, που παρατίθεται πιο κάτω, περιλαμβάνονται θέσεις για 95 νοσοκομεία των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 και λήγει την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Δε δύναται να κατέχει θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο νοσοκομείο αυτό.

Από την ανωτέρω προϋπόθεση εξαιρούνται για κάθε διαδικασία επιλογής διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου όσοι ήδη κατέχουν θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείων, για τις θέσεις που προκηρύσσονται στα νοσοκομεία που υπηρετούν (άρθρο 7 του ν.3329/2005, όπως ισχύει).

Δηλώσεις

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

"Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής πως ως υπουργός Υγείας είχα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των Διοικητών Υγειονομικών
Περιφερειών και Διοικητών Νοσοκομείων μέσω της νέας διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον νέο Νόμο. Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα τους στη δημόσια Υγεία".

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

"Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της
εμπιστοσύνης τους στο Κράτος. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εκκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα την επεκτείνουμε
σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε".

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φάρμακα για την παχυσαρκία κατά καπνίσματος - αλκοόλ - νεφρικής νόσου - Αλτσχάιμερ - Πάρκινσον
20 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Σ. Νικολαρόπουλος: "Πόσο αξίζει η ζωή";