Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την 1η Οκτωβρίου γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια και η Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στις 11 το πρωί την πλατεία Κλαυθμώνος.
Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το εργασιακό νομοσχέδιο, σημειώνοντας πως επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα στον ίδιο εργοδότη, αύξηση των ωρών της απλήρωτης δουλειάς, συμβάσεις 2 ημερών, προσλήψεις και απολύσεις με ένα sms, κατακερματισμό της ενιαίας καλοκαιρινής άδειας, απογείωση της "ευελιξίας" και ωράριο εργασίας ανάλογα με τα “business plan” της κάθε εταιρείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ ορίζει ως κεντρικό σύνθημα "Ασφάλεια στην Περίθαλψη - Αξιοπρέπεια στην εργασία".
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
Σόφη Δημητρίου: Η Ελληνίδα ακτιβίστρια για τη Long CoViD στο Βερολίνο
Πολλαπλά τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για τη σωματική, ανοσολογική και ψυχική υγεία των παιδιών