Κοτόπουλο με κάστανα και πορτοκάλι
Μια συνταγή ζεστή, αρωματική και απόλυτα χειμωνιάτικη. Τα κάστανα δίνουν βάθος και το πορτοκάλι φρεσκάδα.
Τι θα χρειαστούμε
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο θυμάρι ή δενδρολίβανο
Τι πρέπει να κάνουμε
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε φαρδιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά
- Προσθέτουμε τα κάστανα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45–50 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
Κοτόπουλο με τυρί κρέμα, μπέικον και κράνμπερις
Γλυκό, αλμυρό και απόλυτα εορταστικό. Μια συνταγή που θυμίζει τραπέζι ρεβεγιόν.
Τι θα χρειαστούμε
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή φιλέτα μπούτι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε στην άκρη
- Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος
- Ρίχνουμε τα κράνμπερις και το μπέικον, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 20–25 λεπτά
Κοτόπουλο με μήλο και δενδρολίβανο
Αρωματικό, κομψό και ελαφρώς γλυκό. Ιδανικό για όσους αγαπούν τις ήπιες γιορτινές γεύσεις.
Τι θα χρειαστούμε
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 μήλα κόκκινα ή πράσινα, κομμένα σε φέτες
- 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
- Προσθέτουμε τα μήλα και το δενδρολίβανο
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40–45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα
Τραγανό κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και σόγια
Γλυκόξινο, αρωματικό και απόλυτα εντυπωσιακό στο πιάτο.
Τι θα χρειαστούμε
- Φιλέτα κοτόπουλου ή φτερούγες
- 3 κ.σ. μέλι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Ανακατεύουμε το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια και τη μουστάρδα
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει τραγανό
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά
- Αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρά και να γυαλίσει το κοτόπουλο
- Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με ρύζι ή πατάτες φούρνου
Πηγές:
mama365.gr
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έμφραγμα: Όλες οι στενώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα
Η τακτική άσκηση επαναπρογραμματίζει τα νεύρα της καρδιάς
Ο Ε.Ε.Σ. προσέφερε στιγμές χαράς και ελπίδας σε εκατοντάδες παιδιά ενόψει Χριστουγέννων