Με δανεικά υλικά, γίνονται αυτές τις ημέρες οι αποκαταστάσεις ορθοπεδικών περιστατικών στα νοσοκομεία.

Οι προμηθευτές, είχαν ζητήσει εγγράφως από τους διοικητές των νοσοκομείων να τους αιτιολογήσουν την άρνηση να παραλάβουν τις παρακαταθήκες και τα εργαλεία, που εφόσον δεν έχουν αγοραστεί από τα νοσοκομεία, αποτελούν ιδιοκτησία των εταιριών τους.

Λοιπόν οι διοικητές απάντησαν πως δεν επιστέφουν τις παρακαταθήκες, γιατί με αυτές, αντιμετωπίζονται τα κατεπείγοντα περιστατικά.

Πληροφοριακά πάντως, στην Ευρώπη, γίνεται χρέωση στη χρήση κάθε εργαλείου ξεχωριστά, ανά επέμβαση σε τιμή που ‘κινείται’ γύρω στα 200 ευρώ.

Αντίστοιχα, οι παρακαταθήκες αγοράζονται και στη χώρα μας και κοστίζουν περί τα 80.000 ευρώ η κάθε μία…

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο Skeeter και κουνούπια
Novo Nordisk: Ζητεί ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει διαφημίσεις φαρμάκων αδυνατίσματος της Eli Lilly
Πρώτη θεσμική δικαίωση για τις έγκυες και λεχώνες αιρετές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης