Ανοικτό αφήνει η υπουργός Υγείας το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, λόγω της νέας γρίπης. Η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε σχετική δήλωση τη Δευτέρα, μετά τον εμβολιασμό της στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός'.

Αναφερόμενη στη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, η υπουργός σημείωσε ότι '...σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δεχόμαστε από το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζουμε τον ίδιο κανόνα.

Γιατί, ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται χωρίς να γίνεται κατάχρηση, και φυσικά επαναξιολογούμε κάθε φορά ανάλογα με τις εξελίξεις. Εφόσον το Επιστημονικό Συμβούλιο έρθει με κάποια νέα πρόταση φυσικά και θα την εκτιμήσουμε...'.

Για τον εμβολιασμό, η υπουργός Υγείας είπε ότι '...το εμβόλιο είναι σημαντικό όπλο και ασπίδα για τη δημόσια υγεία απέναντι στην πανδημία της νέας γρίπης. Ήρθα και εγώ σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης του εμβολιασμού, εδώ στον Ευαγγελισμό, ακριβώς για να στηρίξω έμπρακτα αυτό το πρόγραμμα εμβολιασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας,της υγείας του ελληνικού λαού...'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο