Του Δημήτρη Καραγιώργου

Ισχυρή πίεση αναμένεται να ασκηθεί στα νοσοκομεία εξαιτίας της νέας γρίπης. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν τα κρούσματα της γρίπης κατά 50%. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη και θα απαιτηθούν θέσεις νοσηλείας (και εντατικής).

Με αυτά τα δεδομένα, το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας προχωρεί σε τροποποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου στα δημόσια νοσοκομεία. Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαλογή ασθενών και δέσμευση μονόκλινων και δίκλινων θαλάμων για ασθενείς με γρίπη.

Τα παραπάνω ανέφεραν την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κ. Μάριος Λαζανάς και τα μέλη του συμβουλίου κ. Κυριακή Κανελλακοπούλου και Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το βασικό μέσο προστασίας από τον νέο ιό και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Κάλεσαν τους γιατρούς και νοσηλευτές να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό προστατεύουν τους εαυτούς και τους ασθενείς τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο εμβολιασμός του προσωπικού των νοσοκομείων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού έναντι της πανδημίας γρίπης Η1Ν1. Κατά τη δεύτερη μέρα των εμβολιασμών (Τρίτη) προσήλθαν στα 161 εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων της χώρας (κρατικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, ιδιωτικών με περισσότερες από 150 κλίνες) 2.164 άτομα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο