Τέσσερις θάνατοι από τη νέα γρίπη, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Αργά το βράδυ της Κυριακής, ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 11χρονου κοριτσιού, το οποίο νόσησε από γρίπη, ενώ έπασχε και από φυματίωση.

Το κορίτσι παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και άφησε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα.

Ένα αγόρι 16 ετών με ανοσοκαταστολή και ένας 70χρονος παχύσαρκος, ήταν τα αμέσως προηγούμενα θύματα της νέας γρίπης, τα οποία είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα την Κυριακή από το υπουργείο Υγείας. Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ανέφερε τα εξής:

'Άνδρας 70 ετών, με ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίνωσης και ανοσοκαταστολής, που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, απεβίωσε στις 20 Νοεμβρίου, λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και καρδιακής ανακοπής. Στον ασθενή συνυπήρξε η ίωση από τον ιό Α(Η1Ν1)ν.

Αγόρι 16 ετών, που νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή, συγχρόνως νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)ν, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, πολυοργανική ανεπάρκεια και απεβίωσε στις 21 Νοεμβρίου'.

Το βράδυ της Παρασκευής, είχε ανακοινωθεί ο θάνατος ενός άνδρα 40 ετών, βουλγαρικής καταγωγής, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν, ο οποίος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο ασθενής ήταν παχύσαρκος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;