Του Δημήτρη Καραγιώργου

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν κατά του Α (Η1Ν1)ν, από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τρίτης. Την πρώτη μέρα, εμβολιάστηκαν 12.714 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο εμβολιασμός συνεχίζεται στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων της χώρας (κρατικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, ιδιωτικών με περισσότερες από 150 κλίνες) καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία ΙΚΑ, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα.

Αναφερόμενη στην πορεία του εμβολιασμού, η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε την Τρίτη ότι το πρώτο μέτωπο κατά της νέας γρίπης είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος είναι θωράκιση για τη χώρα συνολικά.

Για τον ελληνικό λαό – είπε – στόχος είναι να υπάρξει ένα 'τείχος ανοσίας' 30%, να έχει δηλαδή εμβολιαστεί περίπου ένας στους τρεις πολίτες. Σύμφωνα με την υπουργό, τις επόμενες ημέρες θα μπουν και τα εμβολιαστικά κέντρα και των νομαρχιών επικουρικά, διότι περνάμε σιγά – σιγά στο γενικό πληθυσμό.

Για το τεστ της νέας γρίπης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι γίνεται στις περιπτώσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί το Ινστιτούτο 'Παστέρ', το υπουργείο επιχειρεί τη διεύρυνση του εργαστηρίου όπου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]