Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης H1N1, στο Κέντρο Εμβολιασμού του Δήμου Αμαρουσίου που θα λειτουργήσει στο κτήριο του Κεντρικού ΚΑΠΗ (Περικλέους 22).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, 'Δημιουργούμε στο Δήμο Αμαρουσίου μια 'ασπίδα άμυνας', κατά της νέας γρίπης. Ξεκινάμε σήμερα τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και θα είμαστε στη διάθεση όποιου πολίτη θελήσει να εμβολιαστεί.

Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το νέο εμβόλιο και να μη μας παρασύρει η 'τρομολαγνεία' που υπάρχει. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για όλους.'

Ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π. Ευσταθίου αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του εμβολίου: 'Ξεκινάμε σήμερα στo Δήμο Αμαρουσίου το Κέντρο Εμβολιασμού και συνιστούμε σε όλους τους πολίτες, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, να εμβολιαστούν.

Στις επόμενες 4 εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει ανοδική πορεία των κρουσμάτων του ιού, γι’ αυτό και ο εμβολιασμός καθίσταται απαραίτητος', διευκρίνισε ο κ. Ευσταθίου.

Το Κέντρο Εμβολιασμού του Δήμου Αμαρουσίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 14:00 ως τις 18:00.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο