Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα μεμονωμένα περιστατικά νέας γρίπης που παρουσίασαν αντίσταση στο φάρμακο κατά του Η1Ν1 στη Βρετανία και τις ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει την αξιολόγηση του Οργανισμού για τη νόσο.

Όπως ανακοίνωσε ο Π.Ο.Υ, το Tamiflu παραμένει πολύ αποτελεσματικό έναντι της πλειοψηφίας των περιστατικών H1N1.

Τέσσερις ασθενείς με καρκίνο σε νοσοκομείο της Βόρειας Καρολίνας βρέθηκαν θετικοί την περασμένη εβδομάδα σε γρίπη ανθεκτική στο Tamiflu. Πέντε άνθρωποι σε βρετανικό νοσοκομείο επίσης δεν ανταποκρίθηκαν στο φάρμακο έχοντας νοσήσει με γρίπη.

Ο Dr. Keiji Fukuda, του Π.Ο.Υ, δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες αλλά ότι οι Αμερικανοί και Βρετανοί ασθενείς στους οποίους δεν είχε αποτέλεσμα το Tamiflu είχαν σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγές:
Π.Ο.Υ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου
Ξηρός και παραγωγικός βήχας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δημόσια σύγκρουση αντιπεριφερειάρχη - 3ης ΥΠΕ για το νοσοκομείο Κατερίνης