Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη. Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 55χρονου άνδρα, ο οποίος ήταν διαβητικός, παχύσαρκος, ενώ έπασχε και από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθηγητής κ. Γιώργος Σαρόγλου, επεσήμανε ότι υπάρχει ανησυχία για τυχόν μετάλλαξη του ιού Α (Η1Ν1)ν. Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχουν αναλυθεί δείγματα από οκτώ νεκρούς από τη γρίπη στη χώρα μας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο γενετικών μεταβολών του ιού.

Οι εξετάσεις ήταν, ωστόσο, αρνητικές, αλλά συνεχίζεται ο επιδημιολογικός και ο ποιοτικός έλεγχος του ιού. Ελέγχεται, επίσης, το ενδεχόμενο ανάπτυξης αντοχής του στα αντι-ιϊκά φάρμακα.

Η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι – προς το παρόν – δεν υπάρχει θέμα πρόωρης διακοπής των σχολείων, λόγω της νέας γρίπης. Η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχουν εμβολιαστεί 77.658 άτομα, ενώ η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για τη νέα γρίπη (1135) έχει δεχθεί 168.003 κλήσεις.

Ξεκινά ο εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού

Από την 1η Δεκεμβρίου 2009 ξεκινά ο εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού. Συνιστάται να προσέλθουν, κατά προτεραιότητα, οι ηλικίες από 6 μηνών έως και 49 ετών, ως πιο ευάλωτες στον νέο ιό.

Ο εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού πραγματοποιείται, κατά κύριο λόγο, στα Κέντρα Υγείας, στα Ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς και τα Εμβολιαστικά Κέντρα Νομαρχιών και Δήμων της χώρας.

Πληροφορίες στην τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης και Υποστήριξης για τη Νέα Γρίπη 1135 καθώς και στην ιστοσελίδα http://www.ygeianet.gov.gr/  η οποία ενημερώνεται καθημερινά με νέα Κέντρα εμβολιασμού.

Δ.Κ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας