Μία 47χρονη, με πολλαπλά προβλήματα υγείας, είναι το 32ο θύμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Τέσσερα ακόμη άτομα εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων μία 26χρονη έγκυος, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από το υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: ' Στα πλαίσια της παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)ν στη χώρα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ενημερώνει ότι γυναίκα 47 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)ν, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και απεβίωσε. Η ασθενής είχε υποκείμενα νοσήματα (σύνδρομο Down, νοσογόνο παχυσαρκία και θυρεοειδοπάθεια).

Επίσης, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση οι παρακάτω ασθενείς, που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)ν: Γυναίκα 48 ετών με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη. Γυναίκα 45 ετών, υπέρβαρη με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος. Άνδρας 27 ετών, με ιστορικό κακοήθειας.

Τέλος, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μη διασωληνωμένη, γυναίκα 26 ετών, έγκυος'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου