Ξεκίνησε από τον Δήμο Αμαρουσίου, το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού κατά του ιού της γρίπης H1N1 των ανήμπορων πολιτών, που λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους ή των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, ένας γιατρός από τους συνεργάτες του Δήμου Αμαρουσίου, ένας νοσηλευτής και μια κοινωνική λειτουργός του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, επισκέφτηκαν γυναίκα που λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της δεν μπορεί να προσέλθει σε εμβολιαστικό κέντρο και προχώρησαν στον εμβολιασμό της.

Παρόν στο ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης κ. Γ. Πουλόπουλος.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης επανέλαβε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Πατούλης επίσης δήλωσε ικανοποιημένος που η πρότασή του για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό βρήκε ‘ευήκοον ους’ και υιοθετήθηκε και από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ κ. Γιώργου Πατούλη υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Εμβολιασμού Δήμου Αμαρουσίου και του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ και υπηρετεί το στόχο της Δημοτικής Αρχής για ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στις υπηρεσίες πρόληψης και υγείας.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα καταγράφουν τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν στο σπίτι, και ένας γιατρός με έναν νοσηλευτή θα τους επισκέπτεται στην κατοικία τους, προκειμένου να τους εμβολιάσουν. Επίσης οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν στο σπίτι τους, μπορούν να τηλεφωνούν στη Γραμμή Δημότη στο τηλεφωνικό νούμερο 15321.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας