Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο Έλληνες έχουν νοσήσει από τη νέα γρίπη. Οι επτά στους δέκα είναι παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών, ενώ μισό εκατομμύριο ‘πέρασαν’ τη γρίπη χωρίς να το αντιληφθούν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά ο ρυθμός αύξησης εμφανίζει κάμψη την εβδομάδα από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου.

Σταθερά αυξητικός είναι ο ρυθμός στις ηλικιακές ομάδες έως 17 ετών, σταθερός είναι στις ηλικίες 18 έως 64 και πτωτικός στις ηλικίες 65 ετών και άνω.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την κυλιόμενη έρευνα του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με βάση τα ευρήματα, οι επιστήμονες εκτιμούν το 12,2% του πληθυσμού έχει υποστεί λοίμωξη (συμπτωματικά ή ασυμπτωματικά) από τον ιό Α (Η1Ν1)ν.

Το 36% των κρουσμάτων αφορά την ηλικιακή ομάδα 0 έως 4 ετών, το 34,1% άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών, το 8,4% πολίτες 18 έως 64 ετών και μόλις το 5,3% άτομα άνω των 65 ετών.

Χαμηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης (17,1%) έναντι εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν (82,9%).

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα