Αξιωματούχοι υγείας των Η.Π.Α ανακαλούν εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίου για τη νέα γρίπη, μετά από δοκιμές που έδειξαν ότι ενδεχομένως δεν είναι αρκετά δραστικό ώστε να προστατεύει έναντι του ιού.

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχουν των νόσων στις ΗΠΑ γνωστοποίησαν στους Αμερικανούς γιατρούς την ανάκληση, την Τρίτη. Η ανάκληση αφορά 800.000 δόσεις που παρασκευάστηκαν από τη Sanofi Pasteur. Πρόκειται για προγεμισμένες σύριγγες που προορίζονται για μικρά παιδιά 6 μηνών έως σχεδόν 3 ετών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν τα παιδιά αυτών των ηλικιών να λαμβάνουν δυο δόσεις εμβολίου με απόσταση ενός μηνός. Δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές πόσες δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί αλλά δεν θεωρούν πως τα παιδιά χρειάζεται να επανεμβολιαστούν.

Οι παρτίδες είχαν περάσει από δοκιμασίες δραστικότητας όταν εστάλησαν, αλλά δοκιμές έδειξαν ότι η δραστικότητα εξανεμίστηκε στη συνέχεια.

Η Ελλάδα επρόκειτο να εισάγει εμβόλια από τη Sanofi Pasteur, αλλά η απόφαση ακυρώθηκε, καθώς δεν περιείχαν ανοσοενισχυτικό και καθώς σε περίπτωση μετάλλαξης του ιού δεν είναι αποτελεσματικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα