Ένα 14χρονος αγόρι και ένας 82χρονος – και οι δύο πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα – είναι το 54ο και το 55ο θύματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο απεβίωσε ασθενής 14 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1), με βαρύ υποκείμενο νόσημα του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Την Παρασκευή, απεβίωσε ασθενής 82 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης, με χρόνιο καρδιολογικό και νεφρολογικό νόσημα.

Επίσης, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση οι παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009:

Αγόρι ενός έτους, χωρίς υποκείμενο νόσημα, 29χρονη το ιστορικό της οποίας διερευνάται, 59χρονος με ιστορικό αναπνευστικού και καρδιαγγειακού νοσήματος 47χρονη με μεταβολικό νόσημα, 45χρονη με αναπνευστικό νόσημα και παχυσαρκία, 28χρονη με υποκείμενο νόσημα αναπνευστικού συστήματος, 41χρονη χωρίς υποκείμενο νόσημα και κορίτσι 12,5 ετών με υποκείμενο νόσημα νευρολογικού συστήματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα