Πρόσφατη έρευνα σε 14.386 νέους ενήλικες αποκάλυψε ότι η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών προάγει την υγεία.

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ινών, ακόρεστων λιπαρών και σημαντικών βιταμινών και μετάλλων.

Η κατανάλωση τουλάχιστον 44 γραμμαρίων ξηρών καρπών την ημέρα συνδέεται με καλύτερη θρεπτική επάρκεια στη διατροφή και καλύτερη διατροφική ποιότητα.

Η Carol O'Neil, καθηγήτρια στο Louisiana State University, δήλωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών θα πρέπει να προταθεί ως μέρος υγιεινής διατροφής από επαγγελματίες υγείας για να βελτιωθεί η ποιότητα της διατροφής και η θρεπτική επάρκεια.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για προγράμματα εκπαίδευσης στη διατροφή που αυξάνουν την ενημέρωση και την κατανάλωση των ξηρών καρπών.

Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι όσον αφορά τη θρεπτική επάρκεια για τις περισσότερες θρεπτικές ουσίες, όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς έχουν καλύτερη επίδοση.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδιώτες γιατροί και στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ [τροπολογία]
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου