Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα μια πρωτεΐνη στον καφέ, η οποία επιδρά στον οργανισμό όπως η μορφίνη.

Το Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), ανακοίνωσε ότι το τμήμα γενετικής και βιοτεχνολογίας του σε συνεργασία με το University of Brasilia (UnB) ανακάλυψαν προηγουμένως άγνωστα κομμάτια πρωτεΐνης με επίδραση σαν της μορφίνης, που έχουν αναλγητικές και ελαφρώς ηρεμιστικές ιδιότητες.

Το Embrapa ανακοίνωσε ότι η ανακάλυψη έχει βιοτεχνολογικές δυνατότητες για τη βιομηχανία υγιεινών τροφών και θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες σε ζώα που πρόκειται να σφαγιασθούν.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας