Όταν πηγαίνετε να αγοράσετε παιδικά παιχνίδια, αγνοήστε αυτά που είναι στη μόδα, σημειώνουν οι ειδικοί. Αντί αυτών, επιλέξτε παιχνίδια που προάγουν την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και ενισχύουν τις προσωπικές σχέσεις.

Είναι σημαντικό να ψάξετε για παιχνίδια που δίνουν χώρο στη δημιουργικότητα, στη φαντασία και στην αλλαγή. Αν ένα παιχνίδι είναι στατικό και δεν προάγει αυτές τις έννοιες, πιθανόν θα καταλήξει σε κάποια γωνία, σημειώνει ο Καθηγητής Roger Ideishi, του University of Sciences της Φιλαδέλφεια.

Η Paula Kramer δηλώνει ότι οι γονείς πολλές φορές βιάζονται να αγοράσουν το παιχνίδι που είναι στη μόδα αλλά αν και πιθανόν ενδιαφέροντα, μοναδικά και καινοτόμα, δεν είναι πάντα το καλύτερο πράγμα για το παιδί.

Όταν επιλέγετε ένα παιχνίδι, σκεφτείτε τα ειδικά ενδιαφέροντα και ανάγκες του παιδιού. Αναζητήστε παιχνίδια που προάγουν την πνευματική και σωματική ανάπτυξη, όπως τους κύβους που βοηθούν τη δημιουργικότητα.

Τα video games που ενθαρρύνουν τη σωματική ή πνευματική δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσουν καλή επιλογή. Οι γονείς δεν θα πρέπει να διστάζουν να παίζουν τέτοια video games με τα παιδιά τους.

Όταν επιλέγετε ένα παιχνίδι, είναι σημαντικό να ταιριάζει με τις ικανότητες του παιδιού σας. Ο Kramer θεωρεί πως τα παιχνίδια πρέπει να ανταποκρίνονται στις ικανότητες ή να τις ξεπερνούν κατά λίγο. Έτσι, θα αναπτυχθούν με το παιχνίδι, το οποίο θα αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση.

Τα παιχνίδια που δεν ζητούν τη συμμετοχή του παιδιού ή που δεν μιλούν στα ενδιαφέροντα και στη φαντασία του μένουν στο ράφι.

Τα ποδήλατα και άλλα είδη άθλησης βοηθούν τα παιδιά να παραμένουν υγιή και προάγουν τις σχέσεις με τους άλλους. Εισιτήρια για αθλητικά γεγονότα ή άλλα θεάματα είναι άλλος τρόπος για να χτίζονται σχέσεις.

Μέσω αυτών των γεγονότων, χτίζουμε θετικές αναμνήσεις και εμπειρίες στη ζωή. Τα δώρα δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα παιχνίδια. Στη σημερινή εποχή με την έλλειψη χρόνου, κάτι τόσο απλό όσο το να σχεδιάσετε μια μέρα με το παιδί σας μπορεί να είναι το καλύτερο δώρο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα