Στην πρώτη κλινική έκθεσή της για τατουάζ και τρυπήματα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) προσφέρει καθοδήγηση για τους γιατρούς και τους γονείς ώστε να μιλήσουν στους εφήβους σχετικά με μια ολοένα και συχνότερη επιθυμία για τέχνη του σώματος.

Η έκθεση AAP - Tattooing, Piercing και Scarification - Εφήβων και Νέων Ενηλίκων αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό εφήβων και νεαρών ενηλίκων που επιλέγουν την τέχνη του σώματος.

Περίπου οι μισοί άνθρωποι ηλικίας 18 έως 30 ετών έχουν κάποιο είδος διάτρησης ή τατουάζ, δήλωσε η Cora Breuner, MD, παιδίατρος στο νοσοκομείο Seattle για παιδιά, που είναι πρόεδρος της επιτροπής AAP για την εφηβεία, η οποία παρήγαγε την έκθεση.

Οι γιατροί και οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι τα τατουάζ είναι αρκετά μόνιμα και η αφαίρεσή τους μπορεί να είναι οδυνηρή και δαπανηρή, σύμφωνα με την έκθεση. Η αφαίρεση λέιζερ, η οποία δεν καλύπτεται συνήθως από ασφάλιση, μπορεί να κοστίσει έως και 600 δολάρια για τατουάζ 3 ιντσών, δήλωσε ο Δρ Breuner.

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες, αλλά οι άνθρωποι που αναζητούν τατουάζ ή τρυπήματα θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι σε όλους τους εμβολιασμούς, ειδικά τον τετάνο και την ηπατίτιδα, σύμφωνα με την έκθεση. Και οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ανοσοκατασταλτικά μπορούν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία επούλωσης μετά από ένα τατουάζ ή διάτρηση.

Οι νόμοι για τη συναίνεση διαφέρουν ανάλογα με το κράτος, αλλά 38 κράτη έχουν νόμους που απαγορεύουν τη διάτρηση και το τατουάζ για τους ανήλικους χωρίς γονική άδεια.

Πηγές:
Medscape

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα