Επιστήμονες εντόπισαν μηχανισμό που βοηθά στη γρήγορη μετάλλαξη των ιών της γρίπης-κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους τρόπους καταπολέμησης της γρίπης.

Ερευνητές του MIT ανακάλυψαν ότι για να μεταλλαχτούν γρήγορα ιοί της γρίπης χρησιμοποιούν ομάδα πρωτεΐνης, τις οδηγούς, σε μολυσμένα κύτταρα στον ξενιστή.

Πρόσθεσαν ότι το μπλοκάρισμα των ιών από τη χρήση των οδηγών των κυττάρων του ξενιστή θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη εμφάνισης αντίστασης στα υπάρχοντα φάρμακα και εμβόλια.

Ο ερευνητής Matthew Shoulders, δήλωσε ότι είναι σχετικά εύκολο να παρασκευαστεί φάρμακο που σκοτώνει έναν ιό ή ένα αντίσωμα που σταματά τον ιό από το να αναπαραχθεί, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παραχθεί ένα από το οποίο ο ιός δεν θα ξεφεύγει μετά την έναρξη χρήσης του.

Πρόσθεσε, ότι τα στοιχεία της ερευνητικής ομάδας υποδεικνύουν ότι μελλοντικά, η στόχευση των πρωτεϊνών οδηγών του ξενιστή θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητα ενός ιού να εξελίσσεται και θα επιτρέψει να εξουδετερώνουμε ιούς πριν γίνουν ανθεκτικοί στα φάρμακα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο eLife.

 

Πηγές:
eLife.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία.
Η σχέση διατροφής και ψωρίασης
Καταγγελία: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στην Ορθοπαιδική του Θριάσιου