Οι προτιμήσεις των παιδιών για γλυκά σνακ, με πολλά λιπαρά ή με ισχυρή αποστροφή σε πικρές γεύσεις όπως αυτές των πράσινων φυλλωδών λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να έχουν γενετική σχέση, δήλωσαν ερευνητές του University of Guelph στο Οντάριο.
Αποτελέσματα μικρής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 50 παιδιά προσχολικής ηλικίας υποδεικνύουν ότι περίπου το 80% των παιδιών έχει συγκεκριμένο γονότυπο που τα προδιαθέτει σε φτωχές επιλογές όσον αφορά τα σνακ.
Αυτό είναι σημαντικό, επειδή τα σνακ αποτελούν έως το ένα τρίτο της καθημερινής διατροφής των περισσότερων παιδιών, αναφέρουν Καναδοί ερευνητές.
Παιδιά που είχαν γενετική προδιάθεση στα γλυκά κατανάλωναν σνακ με περισσότερη ζάχαρη και έτειναν να καταναλώνουν σνακ περισσότερο το βράδυ. Όσα είχαν προδιάθεση για γεύσεις με υψηλά λιπαρά ή αποστροφή σε πικρές γεύσεις προτιμούσαν σνακ υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας, με πολλή ζάχαρη και λιπαρά.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients.
Πηγές:
Nutrients,
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η καινοτομία μετασχηματίζει τη φροντίδα υγείας: Οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Πιθανοί κίνδυνοι του κολλαγόνου
“Reflections”: Το Keele University ανοίγει έναν νέο κύκλο διαλόγου για την επιστήμη και την κοινωνία