Ακόμα μια έρευνα, αυτή τη φορά από τη Βρετανία, ανακάλυψε ότι διατροφή με πολύ κόκκινο κρέας συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες περιφερικού καρκίνου στο παχύ έντερο.

Στη νέα έρευνα, επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 32.000 γυναικών στη Βρετανία ,που παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια κατά μέσον όρο.

Στο συγκεκριμένο διάστημα, διαγνώστηκαν 335 περιστατικά καρκίνου, περιλαμβανομένων 119 περιστατικών περιφερικού καρκίνου στο παχύ έντερο.

Ο Diego Rada Fernandez de Jauregui, δήλωσε ότι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά κόκκινο κρέας ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο στο παχύ έντερο σε σχέση με όσες δεν το κατανάλωναν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Journal of Cancer.

Πηγές:
International Journal of Cancer.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε