Σύμφωνα με την American Heart Association (AHA), το 2013, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αντιστοιχούσαν σε πάνω από 17,3 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν το 31% όλων των παγκόσμιων θανάτων. Ο  αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί στα 23,6 εκατομμύρια μέχρι το 2030. 

Το 2010, το παγκόσμιο βάρος καρδιαγγειακών παθήσεων ήταν 863 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αναμένεται να αυξηθεί στα 1.044 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2030. Περίπου 2.200 Αμερικανοί πολίτες πεθαίνουν καθημερινά λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων, που είναι ένας θάνατος κάθε 40 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η στεφανιαία νόσος αντιστοιχεί στο 45,1% της συνολικής καρδιαγγειακής νόσου, ακολουθούμενη από εγκεφαλικό επεισόδιο (16,5%), υψηλή αρτηριακή πίεση (9,1%), καρδιακή ανεπάρκεια (8,5%) κ.λπ.

Υπό τη σκέπη των προαναφερθέντων δεδομένων, οι βιομηχανίες επικεντρώνονται σε συγχωνεύσεις, εξαγορές, καθώς και σε νέες εκκινήσεις προϊόντων, γεγονός που επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της αγοράς. Ωστόσο, η αυστηρή διαδικασία έγκρισης φαρμάκων και οι παρενέργειες ορισμένων καρδιοαγγειακών φαρμάκων εμποδίζουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς καρδιαγγειακών φαρμάκων. Επιπλέον, η λήξη ισχύος των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για διάφορά φάρμακα αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς την αύξηση των  σκευασμάτων των καρδιαγγειακών παθήσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, η αύξηση των δραστηριοτήτων που αφορούν την έρευνα και την ανάπτυξη  για την δημιουργία νέων προϊόντων αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη της αγοράς των καρδιαγγειακών φαρμάκων.

Η περιφερειακή κατάτμηση της αγοράς καρδιαγγειακών φαρμάκων από την Coherent Market Insights περιλαμβάνει τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, τον Ειρηνικό, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η παγκόσμια αγορά καρδιαγγειακών φαρμάκων είναι ολιγοπωλιακού χαρακτήρα, με λίγους παίκτες να κατέχουν την πλειοψηφία του μεριδίου. Οι διαφορετικές στρατηγικές που υιοθετούνται από τους βασικούς συντελεστές της αγοράς, είναι κατά βάση η δημιουργία νέων προϊόντων και οι εταιρικές συμπράξεις προκειμένου έτσι να διατηρήσουν την θέση τους στην αγορά.   Για παράδειγμα, το Δεκέμβριο του 2017, η Medicure Inc. - μια φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τον Καναδά - μέσω της θυγατρικής της Medicure International Inc., απέκτησε αποκλειστική άδεια για 7 χρόνια στην αγορά και πώληση καρδιαγγειακού φαρμάκου για τη θεραπεία της πρωτοπαθούς υπερλιπιδαιμίας ή μικτής δυσλιπιδαιμίας στις ΗΠΑ και των εδαφών της.

Τον Οκτώβριο του 2017, η θυγατρική της Sun Pharmaceutical Industries στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε έγκριση από την US Food and Drug Administration (FDA) για να πουλήσει τη γενόσιμη έκδοση της Καρβεδιλόλης που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων καρδιακών παθήσεων συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής ανεπάρκειας. Τον Αύγουστο του 2017, η Takeda Pharmaceutical Company Limited και η Cardurion Pharmaceuticals συνήψαν εταιρική σχέση για την ανάπτυξη προϊόντων νέας γενιάς για τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων και καρδιακής ανεπάρκειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]