Πολλοί άνθρωποι με τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη έχουν απώλεια ελέγχου της κύστης. Ωστόσο, νέα μικρή έρευνα δείχνει ότι η μαγνητική διέγερση του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ανακτήσουν μέρος του ελέγχου.

Η έρευνα έγινε σε 5 άντρες ασθενείς. Για 4 μήνες έλαβαν για 15 λεπτά την εβδομάδα μη παρεμβατική, ανώδυνη διέγερση της σπονδυλικής στήλης μέσω του δέρματος, με μαγνητική συσκευή.

Μετά από 4 συνεδρίες, οι ασθένειές είδαν βελτίωση στον έλεγχο της κύστης.

Ο Daniel Lu, του University of California, δήλωσε ότι και οι 5 ανέκτησαν την ικανότητα να ουρούν μόνοι τους κατά τη διάρκεια της μαγνητικής διέγερσης.

Σε μια περίπτωση, ο ασθενής μπόρεσε να σταματήσει τη χρήση καθετήρα και να αδειάσει την κύστη του αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι 2 εβδομάδες μετά την τελευταία αγωγή.

Οι υπόλοιποι 4 ασθενείς ακόμα έπρεπε να χρησιμοποιών καθετήρα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, αλλά αυτό ήταν πολύ λιγότερο από το μέσο όρο των περισσότερων των 6 την ημέρα, πριν την αγωγή.

Οι περισσότεροι τέτοιοι τραυματισμοί δεν είναι ανατομικώς ολοκληρωμένοι και η σπονδυλική στήλη διατηρεί μια ασθενή σύνδεση με τον εγκέφαλο. Οι ερευνητές αποκαθιστούν τη λειτουργία της κύστης ενισχύοντας τα αδύναμα σήματα και τα κυκλώματα της σπονδυλικής στήλης να ανταποκρίνονται σε αυτά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports.

Πηγές:
Scientific Reports.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή