Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση, TMS, μέθοδος που χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία για τη διέγερση νευρώνων στον εγκέφαλο, μπορεί τώρα να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ιδειοψυχαναγκαστικης διαταραχής που δεν έχει ανταποκριθεί σε συμβατικές μεθόδους, όπως φάρμακα κα ψυχοθεραπεία

Ο FDA αρχικά επέτρεψε το marketing του TMS ως αγωγή για τη μείζονα κατάθλιψη αρχίζοντας από το 2008 και επέκτεινε τη χρήση του ώστε να περιλαμβάνει τον πόνο που συνδέεται με ορισμένους τύπους ημικρανίας το 2013.

Πριν από την έγκριση, ο  FDA επισκόπησε πληροφορίες από έρευνα σε 100 ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

49 αντιμετωπίστηκαν με την μέθοδο, Brainsway Deep Transcranial Magnetic Stimulation System, και 51 με αγωγή placebo.

Οι συμμετέχοντες που ήδη αντιμετωπίζονταν για ιδιεοψυχαναγκαστικη διαταραχή συνέχισαν τη συνήθη θεραπεία τους κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 38% των συμμετεχόντων ανταποκρίθηκε στη μέθοδο (μείωση άνω του 30% στο σκορ της κλίμακας YBOCS) και το 11% ανταποκρίθηκε στο placebo. Η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους με μεταλλικά αντικείμενα στο κεφάλι ή κοντά σε αυτό. Στις ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνονται ο πονοκέφαλος και δυσκολία στο πηγούνι, το πρόσωπο ή το λαιμό.

Πηγές:
FDA

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση