Ερευνητές εντόπισαν δυο περιοχές στον εγκέφαλο που ενδεχομένως είναι υπεύθυνες για τις διαφορές μεταξύ όσων αναβάλλουν και όσων πράττουν.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τον εγκέφαλο 264 ανθρώπων με μαγνητική τομογραφία. Εστίασαν στον όγκο ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου και των συνδέσεων μεταξύ αυτών των περιοχών.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με την ικανότητα ελέγχου των πράξεών τους. Οι περισσότεροι ήταν φοιτητές χωρίς ιστορικό νευρολογικής νόσου.

Οι ερευνητές του Ruhr-Universität Bochum στη Γερμανία, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα στο περιοδικό Psychological Science, ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με φτωχό έλεγχο δράσης είχαν μεγαλύτερη αμυγδαλή που αξιολογεί σενάρια και προειδοποιεί για αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια συγκεκριμένη δράση.

Αυτοί είχαν επίσης λιγότερο τονισμένη σύνδεση μεταξύ αμυγδαλής και φλοιού της πρόσθιας μοίρας της έλικας του προσαγωγίου. που χρησιμοποιεί πληροφορίες από την αμυγδαλή για να διαπιστώσει τι να κάνει κάποιος σε δεδομένη κατάσταση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν με επιτυχία τις δράσεις τους αν η σύνδεση μεταξύ αμυγδαλής και φλοιού της πρόσθιας μοίρας της έλικας του προσαγωγίου έχει βλάβη.

Όσοι αγαπούν τη δράση, γενικά επηρεάζονται λιγότερο από τις πιθανές συνέπειες μιας πράξης επειδή είναι πιο ανθεκτικοί σε παράγοντες που προκαλούν στρες έδειξε η έρευνα. Οι άνθρωποι επίσης διαφέρουν στην ικανότητά τους να προχωρήσουν με πρόθεση και βάζουν προτεραιότητα την πρόθεση έναντι εναλλακτικών.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι άντρες είναι λιγότερο πιθανό να ξεκινήσουν μια δουλειά, ενώ οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσουν να κάνουν μια ανεπιθύμητη δουλειά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας