Οι γυναίκες ενδεχομένως χρειάζονται περισσότερο πλούσια σε θρεπτικές ουσίες διατροφή για να έχουν ευεξία, αναφέρει νέα έρευνα του Binghamton University.

Η Lina Begdache, έκανε έρευνα σε  563 συμμετέχοντες (48% άντρες και 52% γυναίκες) μέσω των  social media και ανακάλυψε ότι οι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν ψυχική ευεξία μέχρι να προκύψουν διατροφικές ελλείψεις.

Ωστόσο, οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ψυχική ευεξία μέχρι να ακολουθήσουν ισορροπημένη διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με την Begdache, αυτά τα αποτελέσματα μπορεί ενδεχομένως να εξηγούν αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών που δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ψυχικής δυσφορίας σε σύγκριση με τους άντρες και τονίζουν το ρόλο διατροφής πυκνής σε θρεπτικές ουσίες στην ψυχική ευεξία.

Το μήνυμα της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες μπορεί ενδεχομένως να χρειάζονται μεγαλύτερο εύρος θρεπτικών συστατικών για να στηρίξουν τη διάθεσή τους σε σχέση με τους άντρες.

Αυτά τα ευρήματα ενδεχομένως εξηγούν την αιτία που οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με άγχος και κατάθλιψη και υποφέρουν από μακρύτερης διάρκειας επεισόδια.

Η σύγχρονη διατροφή είναι υψηλή σε ενέργεια αλλά φτωχή σε βασικές θρεπτικές ουσίες που στηρίζουν την ανατομία του εγκεφάλου και τη λειτουργικότητα.

Σύμφωνα με ενδείξεις, η διατροφή των προγόνων μας που ήταν πυκνή σε θρεπτικές ουσίες υψηλής ενέργειας συνέβαλε σημαντικά στον όγκο του εγκεφάλου και στη νοητική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, δήλωσε η ερευνήτρια.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutritional Neuroscience.

 

Πηγές:
Nutritional Neuroscience.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν