Το παγκόσμιο αγροτικό σύστημα παράγει πολλά δημητριακά, λιπαρά και σάκχαρα και όχι αρκετά φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες, ώστε να παρέχει υγιεινή διατροφή για όλους στον πλανήτη, αναφέρουν ερευνητές του University of Guelph in στο Οντάριο.

Για έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, Καναδοί ερευνητές συνέκριναν την παγκόσμια αγροτική παραγωγή και τις διατροφικές συστάσεις.

Υπολόγισαν τον αριθμό μερίδων για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη με βάση τον οδηγό του Harvard University "Healthy Eating Plate".

Σύμφωνα με τις οδηγίες, μισή από την καθημερινή μας διατροφή θα πρέπει να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά, το 25% από δημητριακά ολικής άλεσης και το 25% από πρωτεΐνη, λιπαρά και γαλακτοκομικά.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν πόση γη χρησιμοποιείται για αγροτική καλλιέργεια και πόση θα χρειαζόταν, αν όλοι ακολουθούσαν τις διατροφικές συστάσεις. Καθόρισαν ότι για τον καθένα ανα ημέρα παράγουμε

  • 12 μερίδες δημητριακών αντί για τις συνιστώμενες 8
  • 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών αντί για τις συνιστώμενες 15
  • 3 μερίδες ελαίων και λιπαρών αντί για 1 μερίδα
  • 3 μερίδες πρωτεΐνης αντί για τις συνιστώμενες 5
  • 4 μερίδες σακχάρων αντί για καμία.

 

Πηγές:
PLOS One

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια