Επισκόπηση 30 ερευνών που αφορούσαν περισσότερους από 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες και παρουσιάστηκε στο συνέδριο European Association for the Study of Diabetes (EASD) 2018 Annual Meeting στο Βερολίνο, υποδεικνύει ότι ο καφές ενδεχομένως μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Institute for Scientific Information on Coffee, που χρηματοδοτείται από σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρείες καφέ.
Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση 3-4 φλιτζανιών καφέ, με ή χωρίς καφεΐνη, ημερησίως συνδέεται με 25% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε άντρες και γυναίκες. Η έρευνα επίσης παρέχει πληροφορίες για παράγοντες που ενδεχομένως συμβάλλουν στην προστατευτική επίδρασή του όπως
· Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
· Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
· Θερμογενικές ιδιότητες
· Ισορροπία βακτηρίων στο γαστρεντερικό σωλήνα
· Ορισμένες ουσίες του καφέ όπως καφεϊκό οξύ και καφεστόλη
Πηγές:
Institute for Scientific Information on Coffee
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων