Η πρόσθεση καρυδιών στη διατροφή θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση της ανάπτυξης και εξάπλωσης του καρκίνου στο μαστό, αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Marshall University in Huntington, West Virginia.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nutrition Research και επεκτείνει υπάρχοντα στοιχεία που δείχνουν ότι τα καρύδια θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό και της μείωσης του καρκίνου μαστού σε ποντικούς.

Η έρευνα έγινε σε γυναίκες με καρκίνο μαστού που χωρίστηκαν σε ομάδες που κατανάλωναν καρύδια ή που δεν κατανάλωναν.

Μετά από βιοψίες που επιβεβαίωσαν τη διάγνωση καρκίνου στο μαστό, οι γυναίκες της πρώτης ομάδας άρχισαν να καταναλώνουν 56 γρ. καρύδια την ημέρα μέχρι την εγχείρηση και ελήφθησαν δείγματα όγκου. Γυναίκες στην ομάδα ελέγχου είχαν την ίδια εγχείρηση αλλά δεν περιλάμβαναν καρύδια στη διατροφή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δείγματα όγκων από γυναίκες που κατανάλωναν καρύδια αποκάλυψαν αλλαγές στην έκφραση 456 γονιδίων που συνδέονται με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ενώ τα αποτελέσματα δεν παρατηρήθηκαν στην ομάδα ελέγχου.

Πηγές: Nutrition Research