Η κορυφαία επιδημιολόγος της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε στους υγειονομικούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν παρτίδα του εμβολίου κατά της COVID-19 της Moderna, καθώς καταγράφηκε "μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο" αριθμός ατόμων με εμφανείς αλλεργικές αντιδράσεις σε κλινική εμβολιασμού στο Σαν Ντιέγκο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Los Angeles Times, η δρ Erica Pan δήλωσε πως στο πλαίσιο της αυξημένης ευαισθητοποίησης, οι υγειονομικοί πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις δόσεις έως ότου οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ολοκληρώσουν μια έρευνα.

Η Καλιφόρνια έλαβε περίπου 330.000 δόσεις από την εν λόγω παρτίδα, ποσότητα η οποία καλύπτει περίπου το 10% των δόσεων που έχουν διανεμηθεί συνολικά στην Πολιτεία, τόσο από τη Moderna, όσο και από τη Pfizer.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις εμφανίστηκαν στον χώρο μαζικού εμβολιασμού της επαρχίας του Σαν Ντιέγκο στο Petco Park, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια, Darrel Ng. Τα συμπτώματά τους ήταν σοβαρά και απαιτούσαν ιατρική βοήθεια, είπε η Erica Pan.

Ο δρ Eric McDonald, επιδημιολόγος της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι οι επιχειρήσεις στο Petco Park επιβραδύνθηκαν, καθώς έξι υγειονομικοί είχαν εμφανείς αλλεργικές αντιδράσεις σχεδόν αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους.

Δεν έχουν αναφερθεί άλλα σύνολα ζητημάτων ή μεμονωμένα ζητήματα με την παρτίδα Moderna (041L20A), η οποία διανεμήθηκε σε 287 ιατρικούς παρόχους σε ολόκληρη την πολιτεία, ανέφεραν αξιωματούχοι. Η παρτίδα έφτασε στην Καλιφόρνια μεταξύ 5 Ιανουαρίου και 12 Ιανουαρίου.

 

Πηγές: Los Angeles Times