Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αρχίσει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού τον Μάιο-2 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες –μετά το στοχευμένο εμβολιασμό για τους πιο ευάλωτους, αναφέρει ο Τύπος της χώρας.

Η εφημερίδα Yomiuri Shimbun, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ελπίζει η πλειοψηφία των ενηλίκων να εμβολιαστεί έως τον Ιούλιο- μήνα που έχει προγραμματιστεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η χώρα συμφώνησε με φαρμακευτικές εταιρείες να λάβει αρκετές δόσεις για όλους τους κατοίκους- 126 εκατομμύρια άνθρωποι- και εργάζεται για να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer ως το πρώτο που θα χρησιμοποιηθεί στη χώρα από τον επόμενο μήνα.

Περίπου 10.000 εργαζόμενοι στην υγεία θα είναι οι πρώτοι για  εμβολιασμό, έχουν δηλώσει αξιωματούχοι της κυβέρνησης, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν 50 εκατομμύρια ευάλωτοι, περιλαμβανομένων όσων έχουν υποκείμενες νόσους και τους άνω των 65 ετών.

Υπουργοί ελπίζουν να αρχίσουν μαζικό εμβολιασμό τον Μάρτιο το νωρίτερο ανέφερε η εφημερίδα Sankei Shimbun.

Η δημόσια υποστήριξη των Ολυμπιακών έχει υποχωρήσει, με άνω του 80% των ανθρώπων που συμμετείχαν πρόσφατα σε έρευνα στην Ιαπωνία, να δηλώνουν ότι θα πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν και πάλι.

Ερωτώμενος για τα δημοσιεύματα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ανακοινωθεί προγραμματισμός για τον εμβολιασμό. Δήλωσε, ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει όταν το εμβόλιο εγκριθεί.

Ωστόσο, ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η διστακτικότητα για τον εμβολιασμό στην Ιαπωνία μπορεί ενδεχομένως να σκιάσει την εξέλιξή του.

Ποσοστό 60% των Ιαπώνων συμμετεχόντων σε έρευνα τον Δεκέμβριο ήταν υπερ του εμβολιασμού.

Ο Πρωθυπουργός  Yoshihide Suga, δήλωσε ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;