Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή της υποχρεωτικής επταήμερης  Καραντίνας για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων μαθαίνουμε ότι γνωστοποίησαν με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, πάροχοι υγείας, ενώ το όλο θέμα που έχει προκληθεί κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Απ' όσο γνωρίζουμε υπάρχουν κάποια μηχανήματα στην Ελλάδα, τα οποία σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία τους ή ακόμη και για την συντήρησή τους, απαιτούνται πολύ εξειδικευμένες γνώσεις. Και το συγκεκριμένο θέμα της υποχρεωτικής 7ήμερης καραντίνας έχει απασχολήσει όπως φημολογείται και βιομηχανίες τροφίμων.

Σε επιστολή που έχουμε στη διάθεσή μας με τελικό αποδέκτη τον κ. Χαρδαλιά αναφέρεται εν ολίγοις ότι  "δεν  είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή εξειδικευμένου  προσωπικού από το εξωτερικό, για την κατασκευή ειδικών τεχνικών υποδομών, την  εγκατάσταση  εξοπλισμού, όπως Αξονικοί / Μαγνητικοί Τομογράφοι,  Αναπνευστήρες, Διαγνωστικός Εξοπλισμός , αλλά και την ορθή εκπαίδευση του  υγειονομικού προσωπικού ιδίως σε περιπτώσεις νέων και καινοτόμων προϊόντων. Υπηρεσίες που κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες για τη γενικότερη λειτουργία του Συστήματος  Υγείας, αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ομως η επιβληθείσα καραντίνα των 7 ημερών επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στην επιτυχή ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών και  υποχρεώσεων που απορρέουν και από τις σχετικές συμβασιακές υποχρεώσεις προς το ΕΣΥ και τις άλλες Υπηρεσίες Υγείας. "

Αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, προτάθηκε η λύση της εξέτασης κάθε περίπτωσης χωριστά. Συγκεκριμένα, για κάθε άτομο που θα καταφθάνει από το εξωτερικό με σκοπό την κάλυψη κρίσιμων Υποδομών της χώρας, όπως π.χ. εγκατάσταση ιατρικών μηχανημάτων, θα προηγείται αίτημα στο e-mail [email protected], στο οποίο θα περιγράφεται ο αιτούμενος λόγος εξαίρεσης από την καραντίνα.

Στο e-mail θα πρέπει επίσης να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο του εισερχόμενου από το εξωτερικό, στοιχεία επικοινωνίας μαζί του (τηλέφωνο, e-mail) καθώς και ημερομηνία και ώρα άφιξης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κάθε εισερχόμενος στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχει μαζί του και πρόσφατο test για κορωνοϊό. Πηγές αναφέρουν ότι η λύση αυτή θα κατοχυρωθεί τις προσεχείς ημέρες και με ΦΕΚ όπου θα φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο