Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοιό στις ΗΠΑ είναι τώρα υψηλότερος από αυτόν των αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη ή με άλλους τρόπους κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins  κατέγραψε αργά το βράδυ της Τετάρτης περίπου 406.000 θανάτους που σχετίζονται με λοιμώξεις της COVID - 19 από την έναρξη της πανδημίας. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Βετεράνων των ΗΠΑ, συνολικά 405.399 αμερικανοί στρατιωτικοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πάντως, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έχει θέσει ως προτεραιότητα τον αγώνα κατά της πανδημίας κατά τους πρώτους μήνες της θητείας του, μια πανδημία η οποία έχει  βυθίσει την χώρα σε καταστροφική οικονομική κρίση.  

Ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, έχει κατηγορηθεί από τους επικριτές του ότι υποβάθμισε την πανδημία, συμβάλλοντας έτσι στη μαζική εξάπλωση του νέου κορωνοιού.

Την Τετάρτη, ο αριθμός των θανάτων από την COVID - 19 που καταγράφηκαν σε μία ημέρα έφθασε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδό του από την έναρξη της πανδημίας.

Με 4.231 θανάτους, ο αριθμός των νεκρών ήταν λίγο κάτω από τον αριθμό των 4.462 της 12ης Ιανουαρίου , σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins σήμερα το πρωί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA