Το περπάτημα μπορεί κυριολεκτικά να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας και οι περίπατοι μετά τα γεύματα μπορεί να βελτιώσουν κάθε είδους χρόνιες μεταβολικές διαταραχές.

Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν 8.000 βήματα την ημέρα είχαν 51% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που πραγματοποιούσαν 4.000 βήματα την ημέρα. Αυτοί δε που περπατούσαν 12.000 βήματα ή και περισσότερο είχαν 65% μειωμένο κίνδυνο θανάτου.

Η μελέτη περιελάμβανε περίπου 5.000 συμμετέχοντες που φορούσαν βηματόμετρα για τρία χρόνια.

Η φυσική κίνηση, όχι η άσκηση με την παραδοσιακή έννοια του όρου, είναι ο καταλύτης μέσω του οποίου γεννιέται ένα δυνατό, υγιές σώμα.

Η επιστήμη ουσιαστικά προσκαλεί τους ανθρώπους να κινούνται περισσότερο, αφού με το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν το όφελος είναι μεγάλο.  Για παράδειγμα, τα βήματα δεν έγιναν ταυτόχρονα, γεγονός που υποδηλώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο φορέας του βηματόμετρου δεν περπατούσε καν για άσκηση, αλλά μάλλον έκανε τις δουλειές του.

Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: περπατήστε και ζήστε περισσότερο. Ασκηθείτε και ζήστε ακόμα περισσότερο.

Το CDC εκτιμά ότι το 60%, ή 165 εκατομμύρια Αμερικανοί, ζουν με μία χρόνια ασθένεια, ενώ το 40% μπορεί να νοσεί από δύο ασθένειες. Το κόστος, σύμφωνα με τον ειδικό της λειτουργικής ιατρικής Chris Kresser, θα ισούται με το εθνικό ΑΕΠ έως το 2040.

Όπως φαίνεται σε πολλές μελέτες, αρκετές από τις χρόνιες ασθένειες μπορούν να βελτιωθούν απλά περπατώντας - ειδικά μετά το δείπνο ή το γεύμα.

Μια μελέτη σε Κινέζους διαβητικούς (τύπου 2) διαπίστωσε ότι το περπάτημα σε διάδρομο στο 60% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού για μόλις 20 λεπτά μετά το δείπνο βελτίωσε τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίστηκε η γλυκόζη για 12 ώρες μετά γεύμα.

Ασθενείς με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που επέλεξαν να περπατήσουν μετά το δείπνο, έδειξαν σε μια μελέτη στο Πακιστάν ότι είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο  (12%) εμφάνισης συμπτωμάτων γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Μια άλλη μελέτη σε 64 ασθενείς διαπίστωσε, ότι «η επίδραση του γρήγορου περπατήματος μετά το δείπνο μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος».

 

Πηγές:
goodnewsnetwork.org/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πανδημία οδήγησε σε μέτριες καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά ορόσημα για βρέφη και μικρά παιδιά
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα