Διώξεις υφίστανται συνδικαλιστές της Υγείας για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις, οι οποίες έχουν απαγορευτεί λόγω της πανδημίας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου κλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση, επειδή διαδήλωνε, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος υφίσταται ποινική δίωξη, για τον ίδιο λόγο.

Αναφερόμενη στην κλήση της σε απολογία, η Αφροδίτη Ρέτζιου (φωτογραφία πάνω) αναφέρει τα εξής:

"Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειας μας.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δε μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας. Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας, είναι βαθιά γελασμένοι".

ΠΟΕΔΗΝ

Για το θέμα της ποινικής δίωξης του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου (φωτογραφία πάνω), στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε τα εξής:

 

"Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις διώξεις θα καταφέρουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας  για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, της αξιοπρέπειας μας.

Γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους είναι αυτή που γεννάει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και επιδιώκουν να μας φιμώσουν, να μας τρομοκρατήσουν.

Γνωρίζουμε ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Θα αχρηστεύσουμε στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις τους. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μπορεί οι λήπτες ενός οργάνου να κληρονομήσουν και την προσωπικότητα του δότη; [Μελέτη]
ΕΟΔΥ: Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων για σεξουαλικά νοσήματα
To MSD For Mothers κατά της μητρικής θνησιμότητας