Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου  Θεμιστοκλέους, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και της επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, Σμηνάρχου Κυριακής Πελέκη.  

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου και μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά και περηφάνια βρίσκομαι στο εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας", γιατί πριν έρθω ήξερα ότι η Ελλάδα είναι "πρωταθλητής Ευρώπης" στον εμβολιασμό. Και τώρα βλέπω γιατί. Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά στα πρόσωπά τους να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν. Ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το "θαύμα". Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά. Είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι βρίσκομαι εδώ την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε τις 1.000.0000 δόσεις. Έχει εμβολιάσει το 6,5% του πληθυσμού με μια δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις. Έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για 1.000 εμβολιαστικά κέντρα, έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη και έχει την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού.

Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν και να είναι γνωστές. Συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας αλλά η αρχή είναι ενθαρρυντική. Είναι εξαιρετική.»

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD