Η Αυστρία εκδηλώνει ενδιαφέρον για εμβόλια κατά του κορωνοιού από την Κίνα και την Ρωσία. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz (ÖVP) στην Βιέννη. "Γίνονται συνομιλίες με διαφορετικούς παρασκευαστές. Από την στιγμή που δοθεί η άδεια από τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου, για παράδειγμα, για το ρώσικο εμβόλιο  Sputnik, θα υπάρξει ενδιαφέρον από πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσά τους και την Αυστρία".

Η χώρα προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να αυξήσει τον ρυθμό εμβολιασμών μέσω μίας πρόσφατης συμφωνημένης εμβολιαστικής συμμαχίας με την Δανία και το Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι στην Αυστρία, σύμφωνα με τα σημερινά επικαιροποιημένα στοιχεία του επιδημιολογικού πληροφοριακού συστήματος "AGES Dashboard COVID19", σε όλη την χώρα μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 15.864.120 τεστ, τα αποδεδειγμένα εργαστηριακώς κρούσματα ανέρχονται σε 466.693, αυτοί που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοιό έφτασαν τους 426.639, οι θάνατοι είναι 8.513 και τα συνολικά μέχρι σήμερα κρούσματα ανέρχονται στα 31.541.

Η επίπτωση 7 ημερών ανά 100 χιλ. κατοίκους είναι μεγαλύτερη στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του Salzburg με 231,4, ενώ στην Βιέννη ανέρχεται σε 202,9. Συνολικά στην χώρα είναι 172,8.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου