Στη Σαλαμίνα μετέβησαν την Πέμπτη, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) του ΙΣΑ και της Περιφέρειας, προκειμένου να διενεργήσουν δειγματοληπτικά ρινοφαρυγγικά τεστ, με τη μέθοδο της ταχείας διαδικασίας Rapid test, στο πλαίσιο σχετικής δράσης που ξεκίνησε από τον Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί σε όλος το εύρος της Αττικής μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών σήμερα, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και του Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου διενήργησαν 500 τεστ σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και σε εργαζόμενους στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, στο Δημοτικό σχολείο κοινότητας Αιαντείου Σαλαμίνας και στην κοινότητα Αμπελακίων Σαλαμίνας.

Επιπρόσθετα, χθες πραγματοποιήθηκαν άλλοι 57 έλεγχοι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθηνών, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ καθώς και στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Στη διαδικασία, εκτός από τα Rapid Test προβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών κρουσμάτων.

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), για τις επόμενες 15 ημέρες, θα εξετάσουν στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Στο πλαίσιο της Δράσης, θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Εμείς επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίπλα στον πολίτη. Συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, με στοχευμένα προληπτικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Αυτή την περίοδο η θωράκιση της δημόσιας υγείας είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η συγκεκριμένη δράση που ξεκινήσαμε σήμερα και στοχεύει μέσω του εντοπισμού πιθανών κρουσμάτων, να συμβάλει στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων και στην ανακοπή της αλυσίδας της μεταδοτικότητας του ιού. Με την ευκαιρία και με αφορμή τις σημερινές αναφορές του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για δήθεν υπερτιμολόγηση των rapid tests που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής, τον παραπέμπω, ως απάντηση, στην ομόφωνη απόφαση έγκρισης της σχετικής δαπάνης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας. Στον λαϊκισμό και τους υποστηρικτές του απαντάμε με πράξεις και όχι με λόγια».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;