Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων μεταλλάξεων του κορωνοϊού στην Αττική.

Πρόκειται για δυο διαφορετικά στελέχη κορωνοϊού, ωστόσο κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι φέρουν μετάλλαξη που εντοπίζεται στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

Η εν λόγω μετάλλαξη, όπως μεταδίδει ο Σκάι, δεν κάνει το στέλεχος πιο μεταδοτικό, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να είναι λίγο πιο ανθεκτικό στα αντισώματα που αναπτύσσονται είτε μέσω του εμβολίου είτε μέσω της νόσησης.

Απειλή

Στον κίνδυνο νέων μεταλλάξεων αναφέρθηκε και η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑ) Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στον Alpha είπε πως "υπάρχει η μεγάλη απειλή" να δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό στέλεχος, που δεν το πιάνουν τα εμβόλια.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως "μεταλλάξεις πάντα υπάρχουν και για τους ιούς και για τους κορωνοϊούς. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι πως δεν πρέπει να φοβηθούμε, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ επιθετικοί, αλλά μέχρι τώρα οι μεταλλάξεις που είχαμε μέχρι προχθές ήταν όλες ελεγχόμενες, εκτός από την τελευταία που περιμένουμε τα αποτελέσματα".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"