Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισκέφθηκαν την πλατεία Συντάγματος και το σταθμό Μετρό "Σύνταγμα", όπου Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν από το πρωί δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Ο κ. Σχοινάς δήλωσε πως "η μάχη απέναντι στην πανδημία συνεχίζεται. Δεν έχουμε ακόμα τελειώσει, αλλά βλέπουμε πια μια προοπτική εξόδου και με όλες αυτές τις κοινές δράσεις των ελληνικών αρχών και με τη συμπαράσταση με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα του εμβολιασμού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

Για τις νέες μεταλλάξεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ο υπουργός Υγείας σχολίασε:

"Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Είναι ένα θέμα το οποίο επιστημονικά συζητείται παγκοσμίως και δημιουργεί πάντα νέα δεδομένα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Αυτό το οποίο έχω να πω είναι ότι ξέρω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ, ξέρω ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων μπροστά μας. Κάνουμε όλοι υπομονή, όλοι 'βάζουμε πλάτη' σε αυτή τη μάχη. Ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει αξιοσημείωτη δύναμη, πίστη και αλληλεγγύη στην προσπάθεια και είμαι πεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα