Η αναφορά της πανέμορφης ιταλικής επαρχίας του Μπέργκαμο σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, άναψε τη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση την επικαλέστηκε, λόγω του μεγάλου αριθμού θυμάτων που είχε στο περυσινό πρώτο κύμα της πανδημίας. Εγκαλεί την κυβέρνηση πως οι χειρισμοί της απειλούν να οδηγήσουν σε παρόμοιο αποτέλεσμα και τη χώρα μας. Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

"Μετά από πέντε μήνες αποτυχημένου λοκντάουν, η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου. Χωρίς σαφή εικόνα της διασποράς στην κοινότητα, τα κρούσματα ανεβαίνουν μαζί με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των ανθρώπινων απωλειών.

Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι στο κόκκινο, ενώ κάθε μέρα μεγαλώνει η λίστα αναμονής συμπολιτών μας για ΜΕΘ.

Ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές που παραμένουν covid free, την ώρα που ακυρώνονται εκατοντάδες χειρουργεία για άλλες νόσους με κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών. Η Αττική κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο, με υπογραφή του κ. Μητσοτάκη".

Απάντηση

Ακολούθησε απάντηση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας:

"Είναι η πολλοστή φορά σε αυτό το χρόνο πανδημίας Covid-19, που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι: 'θα γίνουμε Μπέργκαμο'. Το γεγονός ότι δεν γινόμαστε, αντί να τον ικανοποιεί προφανώς τον απογοητεύει.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, όπως έκαναν όλο αυτό το διάστημα, παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, στο σωστό χρόνο, με ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο και με μόνο γνώμονα την υγεία των συμπολιτών μας.

Την ώρα που δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι τη μάχη, ο κινδυνολογικός λαϊκισμός υπονομεύει την εθνική προσπάθεια".

Λομβαρδία

Η επαρχία του Μπέργκαμο είναι επαρχία στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, στην Ιταλία. Η έκτασή της είναι 2.722,86 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 1.098.740 κατοίκους. Έδρα της επαρχίας είναι το Μπέργκαμο. Συνολικά, η επαρχία αριθμεί 244 δήμους.

Η Λομβαρδία, με περισσότερους από 16.000 νεκρούς, επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού όσο καμιά άλλη περιφέρεια της Ευρώπης. Οι συγγενείς των νεκρών αναζητούν τώρα απαντήσεις, αλλά και τους υπεύθυνους της τραγωδίας...

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα