Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, με 84 διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τα παραπάνω καταγγέλλονται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει βγει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα του ΕΚΑΒ, αυτή τη στιγμή 84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε θαλάμους, γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ ώστε να μπορέσουν να έχουν φροντίδα υψηλού επιπέδου, έτσι όπως αρμόζει στη κρισιμότητα της κατάστασής τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αφήσει την προπαγάνδα για τη δήθεν επάρκεια σε κρεβάτια ΜΕΘ.

Να συνειδητοποιήσει τις εγκληματικές της ευθύνες, γιατί αυτή την ώρα χάνουμε ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν.

Και τέλος - έστω και την ύστατη στιγμή - να αφήσει τα ρουσφέτια σε ιδιώτες κλινικάρχες και να επιτάξει ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, ώστε να νοσηλευτούν άμεσα όλοι όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ".

Non CoViD

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας υπήρχαν περίπου 40 διασωληνωμένοι ασθενείς, οι οποίοι περίμεναν να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Δεν πρόκειται, όμως, για περιστατικά CoViD, αλλά για ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας ή ασθενείς για τους οποίους υπάρχει αναμονή επιβεβαίωσης θετικότητας στον ιό.

Δημ.Κ.