Λάβρος κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των χειρισμών της στην πανδημία, εμφανίζεται ο νευροχειρουργός του Κρατικού Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Το μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και πρόεδρος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, υπογραμμίζει πως, από τη μία δίνουν εντολές για εφαρμογή μέτρων Ιατρικής Συνθηκών Μαζικής Καταστροφής και από την άλλη δηλώνουν πως "όλα είναι υπό έλεγχο", "πάμε καλά", "διαπραγματευόμαστε".

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, η εικόνα που επικρατεί στην Αττική είναι η μετατροπή σε πρόχειρες ΜΕΘ χώρων, όπως Καρδιολογικές και Καρδιοχειρουργικές Μονάδες ("Ασκληπιείο", "Ευαγγελισμός"), ακόμη και χειρουργικές αίθουσες, με αναισθησιολογικούς αναπνευστήρες ("Σισμανόγλειο").

Στην αντιμετώπιση των ασθενών με CoViD-19 - σημειώνει - καλούνται να μετάσχουν γιατροί κάθε ειδικότητας (χειρουργοί, παιδίατροι, εργαστηριακοί, ακόμα και ψυχίατροι), αρκεί να έχουν πτυχίο Ιατρικής: "Ένας οποιοσδήποτε γιατρός και δυο νοσηλευτές ανά 40, 50, 100 νοσηλευόμενους, οξυγόνο όπως να 'ναι και ό,τι να 'ναι, αναπνευστήρες όπως να 'ναι και ό,τι να 'ναι", λέει χαρακτηριστικά.

Ευθύνες

Κάνει λόγο για "οφθαλμοφανέστατη, κραυγαλέα, προπαγανδιστική επικοινωνιακή γελοιότητα" πίσω από αυτή την αντίθεση και εκτιμά πως υπεύθυνοι θα χαρακτηριστούν οι γιατροί:

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφορτώσει στους νοσοκομειακούς γιατρούς τις εγκληματικές της ευθύνες στην Αττική, όπως ακριβώς είχε προσπαθήσει να κάνει και στην Θεσσαλονίκη το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου. Όταν έρθει η ώρα του πικρού απολογισμού θα λένε πάλι 'οι γιατροί ευθύνονται για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, 'οι γιατροί φταίνε που στο τάδε νοσοκομείο έκαναν 100 εισαγωγές σε μια μέρα και κατέρρευσε το σύστημα παροχής οξυγόνου', 'ο εφημερεύων γιατρός της πρόχειρης πτέρυγας νοσηλείας ασθενών COVID έφταιγε για τους θανάτους', έστω και αν ήταν άσχετης ειδικότητας, έστω και αν ήταν ειδικευόμενος, έστω κι αν ήταν μόνος του με 40, 50, 100 ασθενείς υπό άθλιες συνθήκες".

Ηγεσία

Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει:

"Να ασκήσουμε Ιατρική Συνθηκών Μαζικής Καταστροφής, όπως λένε οι εντολές σας και οι εντολές των διοικητών σας; Αν ναι, τότε να βγείτε να το πείτε καθαρά στον ελληνικό λαό. Προειδοποιούμε πως η άθλια κουτοπόνηρη, θρασύδειλη προσπάθεια μεταβίβασης εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, θα αποτύχει για ακόμα μία φορά".

Σημειώνεται πως το Iatronet είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο το θέμα με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και είχε υποβάλει σχετική ερώτηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η απάντηση του οποίου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη - Τα αποτελέσματα
Διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό ενηλίκων οι μισοί Έλληνες - Πόσοι είναι αρνητές [μελέτη]
Γεωργιάδης - Δημητρίου: ΑΜΚΑ στους Κύπριους φοιτητές για δωρεάν περίθαλψη στην Ελλάδα